Бившият наставник на САЩ Грег Берхалтер защити Кристиан Пулишич, който изпитва известни затруднения в адаптацията си в Челси. Според Берхалтер американецът няма да последва примера на Мо Салах и Кевин Де Брюин, чиито талант бе тотално подминат от "сините". 

Берхалтер беше в Амстердам в сряда, за да наблюдава на живо срещата между Аякс и Челси от груповата фаза на ШЛ, която лондночани спечелиха с 1:0, а Пулишич изигра добър мач за "сините". 

През последните години Челси неведнъж се е доказвал като безмилостно място за развитие на перспективни младоци, като дори Салах и Де Брюин не успяха да се докажат на "Стамфорд Бридж", преди да блеснат другаде.

Откакто премина в Челси за 58 млн паунда, Пулишич също се бори за повече време в игра. Срещу Аякс той създаде решаващия пас на Мичи Батшуай и Берхалтер вярва, че крилото се вписва перфектно в подхранващата среда, която Франк Лампард създава. 

"Той не е единственият играч в света, който се изправя пред предизвикателството да се адаптира в новия си клуб. Вижте Гризман в Барселона, Азар в Реал Мадрид“, каза Берхалтер.

"Имам огромно доверие във Франк Лампард, че той прави тези неща, за да доведе Кристиан до мястото, където трябва да бъде. Това е различен модел."

След двубоя Лампард похвали Пулишич за представянето му и заяви, че е доволен от играта на американеца.