Отборът на Челси победи като гост с 4:2 Бърнли в двубой от 10-и кръг на Висшата лига. Три от попаденията на "Търф Мур" бяха дело на Кристиан Пулишич, който по всичко изглежда, че започва да се адаптира все повече към английския футбол. В 58-ата минута Уилиан направи 4:0 за "сините", а в последните минути на срещата Джей Родригес вкара брилянтно попадение за Бърнли. В 89-ата минута Дуайт МакНийл вкара за 2:4 и оформи крайния резултат в срещата.

В първите минути на двубоя Бърнли получи възможността да изпрати опасно топката в наказателното поле на Челси, но защитата внимаваше и изчисти центрираната топка. 

В 15-а минута пред Мейсън Маунт се откри чиста възможност, но английският младок не успя да се възползва. Маунт прибра късо подаване дълбоко в наказателното поле, но се забави твърде дълго с удара и позволи на защитника на Бърнли да блокира опита му. 

Кристиан Пулишич се възползва повече от перфектно от шанса, който Франк Лампард му дава и реализира първото си попадение за Челси. В 21-ата минута американецът направи страхотен пробив, с който преодоля трима бранители на Бърнли и намери пролуката, от която да стреля, за да изведе "сините" напред в резултата. 

В 25-а минута Бърнли получи добра възможност да върне равенството в играта. Ерик Питерс намери пространство на границата на наказателното поле и отправи удар към левия ъгъл на вратата на Кепа Арисабалага. Топката рикошира коварно, но испанският вратар внимаваше и се намеси брилянтно, протягайки дясната си ръка.

Малко след това Челси имаше възможност да удвои аванса си, след като Уилиан отправи чудесен пас към свободния Пулишич, който шутира към долния ляв ъгъл, но Ник Поуп демонстрира уникален рефлекс и изби топката в корнер. 

В следващите минути Бърнли направи няколко опита да изравни резултата. В 31-ата минута Ашли Барнс бе останал сам пред опразнената врата на Челси, но не успя да насочи топката и тя премина встрани от дясната греда. Малко по-късно, отново Барнс си освободи пространство на ръба на наказателното поле и нанесе слаб удар, който премина високо над напречната греда. 

Последваха активни минути за Челси, в които "сините" притежаваха топката, разменяха си пасове и изчакваха подходящ момент за атака. Пулишич изпрати подаване към Тами Ейбрахам, който без да се замисли изстреля топката към вратата на Поуп, но ударът му премина на сантиметри от дясната греда. 

В края на първата част Пулишич отбеляза второто си попадение в сблъсъка. Американецът се възползва перфектно от грешките на защитата на Бърнли и след втора невероятна индивидуална проява удвои аванса на "сините". 

Getty Images
25 снимки

В началото на второто полувреме доминацията на Челси се затвърди. 

В 56-ата минута Кристиан Пулишич оформи своя хеттрик, след като се стрелна в наказателното поле, за да стигне до центриране на Мейсън Маунт, и отбеляза по великолепен начин за 0:3. 

Само две минути по-късно Тами Ейбрахам поднесе перфектна топка на Уилиан, който овладя в наказателното поле и направи аванса на "сините" още по-голям, разписвайки се в мрежата на Поуп. 

В 62-ата минута Джей Родригес се опита да отбележи почетно попадение за Бърнли, след като намери празно пространство и демонстрира страхотен контрол върху топката, но точният му удар бе блокиран. 

В 76-ата минута Джеймс Тарковски извърши грубо нарушение, опитвайки се да спечели топката срещу влезлия като резерва Калъм Хъдсън-Одой, който се строполи в наказателното поле. Съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа за "сините", но по-късно реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР. След като прегледа ситуацията, реферът промени решението си и показа жълт картон за симулация на Хъдсън-Одой.

В последните минути от редовното време футболистите на "сините" сякаш решиха, че вече са спечелили двубоя и Бърнли се възползва от липсата на концентрация на лондончани.

В 86-ата минута Джей Родригес вкара изумително попадение за Бърнли. Футболистът отправи шут от поне 25 метра и с технично и прецизно изпълнение изпрати топката в мрежата на Кепа.

Само три минути по-късно Дуайт МакНийл пое топката в празното пространство и шутира от границата на наказателното поле. Последва рикошет, който прати топката покрай Кепа, който не успя да се намеси подобаващо и допусна втори гол в мрежата си. 

Така Челси записа седма поредна победа във всички турнири и запази четвъртата си позиция в класирането, като вече има 20 точки. Бърнли, от своя страна, са на 11-а позиция с 12 пункта в своя актив.