Авантюрата на Греъм Потър начело на Челси приключи с безславна загуба от Астън Вила с 0:2. Английският мениджър се задържа начело на „сините“ малко повече от половин година, но слабите резултати във Висшата лига му „взеха главата“.

Двубоят срещу бирмингамци можеше да протече и по различен начин, ако четвъртфиналистът в Шампионска лига беше реализирал някое от положенията си през първата част.

Лондончани не създадоха много на брой голови ситуации, но от две от тях със сигурност можеше да падне гол и мачът да тръгне в друга посока, както гласи футболното клише. Основен виновник и в двете ситуации се оказа Михайло Мудрик.

Украинският флангови футболист не успя да реализира в 6-ата и в 31-ата минута, като и в двата случая излизаше на добри позиции, но не успяваше да преодолее вратаря на Вила Емилиано Мартинес.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Първата ситуация се случи още в самото начало на срещата и при резултат 0:0. Тогава грешка на Бубакар Камара и Мартинес при изнасянето на топката поднесе кълбото на Мудрик, ала той стреля в тялото на аржентинеца.

При втория пропуск на Мудрик резултатът бе 0:1 в полза на Астън Вила, като точен бе Оли Уоткинс. Техничарят можеше да изравни в 31-ата минута, след като получи страхотен извеждащ пас от Матео Ковачич. Но излязъл на стрелкова позиция, бившият играч на Шахтьор Донецк завърши много слабо, а Мартинес директно улови топката.

През втората част отборът на Унай Емери вкара втори гол със страхотен шут на Джон МакГин извън наказателното поле, оформил финалния резултат на „Стамфорд Бридж“ - 0:2.

Загубата в крайна сметка коства поста на Греъм Потър, а прескъпото му зимно попълнение продължава да търсия своя първи гол във Висшата лига.