Бившият десен бек на Манчестър Юнайтед Рафаел прогнозира, че младата надежда на Ливърпул Трент Алекзандър-Арнолд със сигурност ще задмине Гари Невил като футболист. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Арнолд вече два поредни сезона е неизменен титуляр от дясната страна на защитата на "мърсисайдци" и впечатлява главно с феномелната си способност да подава и да центрира. Бившият играч на Юнайтед Рафаел каза, че все още би избрал бившия си съотборник Невил измежду двамата, но въпреки това смята, че Арнолд има потенциалът да го задмине. 

"Днес бих избрал Гари Невил, но ако Алекзандър-Арнолд продължи да се развива със същите темпове, то той ще задмине Гари. В момента той разбива Висшата лига с асистенциите и всичко останало. Ако продължава така ще задмине Гари Невил като футболист", започна бразилецът. 

"Когато беше по-млад, Невил нямаше толкова качества, колкото Арнолд, но беше постоянен и игра на най-високото ниво за 12-13 години. Надявам се Трент да се справя добре, не срещу Манчестър Юнайтед, но иначе мисля, че ще задмине Невил", завърши Рафаел.