Евертън има наистина кошмарно начало на сезона. „Карамелите“ все още нямат спечелена точка във Висшата лига, а вече са аут и от Карабао къп, след поражение от Саутхемптън у дома в мач от третия кръг на надпреварата. Загубата след изпълнения на дузпи едва ли утешава феновете на тима, които към днешна дата са изключително критични към представянето на своя отбор, а напрежението на „Гудисън парк“ сякаш рязко започва да се покачва поради липсата на положителни резултати.

Сега мениджърът на Евертън Шон Дайш опита да даде обяснение за отпадането на неговия отбор от Карабао къп, като той ясно осъзнава тежката ситуация, в която се намира.

„Нямам толкова какво да кажа, след като загубихме с дузпи и не продължаваме напред. Смятам, че търсихме победата, искахме да отстраним Саутхемптън и да играем в следващата фаза, но за съжаление нещата не се получиха. Тежко е, защото пораженията се трупат, а аз виждам, че феновете започват да стават все по-недоволни. Не мога по никакъв начин да обвинявам хората, те имат право на собствено мнение и могат да изразяват своите емоции.  Знам, че отношението на публиката към някои играчи не е добро, но само от нас зависи да променим това. Ашли Йънг също е много упрекван за изпуснатата дузпа, след която ние бяхме елиминирани, но нашите привърженици определено са изнервени и аз много добре разбирам техните реакции. В действителност, не е никак приятно седмица след седмица да си на губещата страна, но силно се надявам, че скоро ще успеем да запишем първата си победа през сезона“, каза Дайш.