Английските медии все по-упорито твърдят, че е възникнал сериозен конфликт между старши треньора на Бърнли Шон Дайш и ръководството на клуба. Според информациите, мениджърът е изключително недоволен от липсата на трансфери и не вижда желание за развитие.

Късно снощи Бърнли се наложи с 1:0 срещу Уотфорд, но това по никакъв начин не намали спекулациите за бъдещето на специалиста. Дайш не пожела да коментира темата и не призна за конфликт с шефовете, но коментарите му показват, че определено има напрежение.

„Говоря с шефовете и обсъждаме различни теми, това е, което мога да кажа. Не можем да говорим всеки ден, това все пак е бизнес. Признавам, че отношенията ми с ръководството  не са най-добрите, имаме разногласия, но както вече казах, футболът е бизнес. Аз се старая да правя, каквото зависи от мен, за да върви отборът и да печелим. Опитах се на няколко пъти да кажа на ръководството какво трябва да се направи, за да се развиваме, а не да тъпчем само на едно и също място. Искам да работя в клуб с амбиции, който желае да постига успехи. Дълго време вече съм в Бърнли и се справихме с всякакви предизвикателства, дори изведох отбора до участие в Лига Европа. Ако не се споразумеем с шефовете, просто ще си тръгна, тук съм почти вече от 7 години и съм свикнал с всичко. Аз наистина работя упорито и усърдно, за да можем да правим феновете щастливи. Играчите нямат никаква вина за ставащото в клуба, само мога да кажа на феновете, че ситуацията е тревожна. Бърнли е най-важен, Бърнли и нашите фенове, съжалявам, но ако не се стигне до положителна промяна, аз просто ще напусна и ще търся ново предизвикателство“, коментира Дайш.

Шон Дайш е определян за един от добрите мениджъри в Англия и мнозина му предричат добро бъдеще и работа в топ клуб в най-скоро време.

 

Автор: Дидо Калинков