Сагата със закупуването на английския Челси продължава. Британският милиардер Ник Кенди е подобрил значително своята оферта за закупуване на лондончани през уикенда, след като до петък неговото предложение бе в рамките на около 2 милиарда лири. Той е бил принуден да направи това, след като в борбата се е включил пореден международен консорциум, този пък с корейско участие, твърди „Sky Sports“.

Канди е отправил новата си оферта до американската „Рейн Груп“, която е наета от правителството да спомага за оформяне на сделката по смяна на собствеността на клуба. Кенди е смятан за една от най-предпочитаните възможности за нов собственик на клуба, ако финансовата страна на сделката го позволява.

30 снимки

Очакванията са „Рейн груп“ да състави окончателен списък с най-предпочитаните на базата на критерии оферти до средата на тази седмица, след което с тях да бъдат започнати разговори. Очакванията са оформянето на самата сделка да отнеме около месец.

Самият Ник Кенди, който е фен на Челси от дете, разкри в понеделник, че вече е провел първоначални дискусии с технологичната платформа „ПраймариБърд“, която да започне изготвяне на модел за включване на феновете активно в работата на клуба и потенциалното взимане на решения.

„Веднъж в живота имаме възможност да върнем футбола на феновете и да ги поставим в основата на взимането на решения, които се отнасят до стратегията и развитието на Челси. Ние сме ангажирани да запазим невероятното наследство на този клуб, както и да насърчим участието на общността, а също така можем да осигурим финансова стабилност, за да гарантираме бъдещия растеж на клуба на световната сцена“, обяви Кенди.