Челси може да не е единственият отбор, строго санкциониран от британското правителство в резултат на руската инвазия в Украйна. Сега и Манчестър Сити е в светлината на прожекторите и може да бъде засегнат от решенията, които се вземат в резултат на конфликта заради всичко, което включва връзка с руското правителство.

Според авторитетния BBC Sports собственикът на Манчестър Сити Шейх Мансур е бил подложен на тежка критика от правителството на Обединеното кралство заради неотдавнашната си среща със съюзника на Путин сирийския президент Башар ал Асад.

Според информация от Даунинг стрийт, наскоро Ал Саад е провел срещи с много влиятелни хора и в този кръг от контакти има снимки с Мансур, собственик на Сити и министър-председател на Обединените арабски емирства. Поради тази причина британското правителство обвинява шейх Мансур, че "не допринася за мира".

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Депутатът от Лейбъристката партия Крис Брайънт сподели тези опасения, като попита в интервю за The 'Telegraph дали Мансур е подходящ за собственик на футболен клуб.

Във време, когато политическото напрежение се отразява на Висшата лига, Сити може да тръгне по стъпките на Челси. В случая със „синия“ отбор правителството „замрази“ активите на Абрамович и спря продажбата на билети и трансферите.