Ливърпул отрече да имало умисъл в действията на служителите на клуба при почистването на снега по терена на „Анфийлд“ на почивката на двубоя с Лестър (1:1) от 24-ия кръг на Висшата лига.  

Мърсисайдци бяха обвинени, че са привели в изряден вид само половината от терена, в която са атакували те, докато другата – останала заснежена. Нападките дойдоха най-вече от привърженици на преследвача на „червените“ в класирането – Манчестър Сити. Феновете на „гражданите“ се обединиха от позицията, че се касае за двоен стандарт.

Междувременно от „Анфийлд“ отхвърлиха твърденията, че са действали със задна мисъл. От клуба обясниха, че заради особеностите на терена са предприели подобен ход, тъй като в тази част при неблагоприятни метеорологични условия се събират локви вода, цитира Manchester Evening news.

Припомняме, че Ливърпул е в преследване на първа титла във Висшата лига от 1990 година насам. Момчетата на Юрген Клоп са начело в таблицата след 24 кръга с 61 точки. Зад тях е Манчестър Сити с 56 пункта.