Изпълнителният директор на Ливърпул- Били Хоугън, даде притеснително интервю пред официалния сайт на клуба, след като строителната компания, която изпълняваше дейностите по реконструкцията на една от трибуните на „Анфийлд”, изтегли всички свои работници. В момента ремонтните дейности на „Анфийлд Роуд” за прекратени до второ нареждане.

Очаква се в следващите дни да бъде назначено служебно управление на компанията „Бъкингам”, което означава, че тя влиза в администрация.  

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Реконструкцията на една от трибуните на „Анфийлд” започна през 2021 година и трябваше да бъде завършена за началото на настоящия сезон. Заради финансовите проблеми на „Бъкингам” това не се случи и откриването на трибуната се отложи с няколко месеца.

По първоначални данни ремонтните дейности трябваше да бъдат приключени през октомври, но при създалата се ситуация това не е сигурно.

Не е изключено Ливърпул да започне преговори с нова строителна компания, която да завърши строежа и секторът да бъде пуснат в експлоатация. След завършването му капацитетът на „Анфийлд” ще бъде увеличен със 7000 места до 61 000.