Довършителните работи на обновената трибуна „Анфийлд Роуд” на едноименния стадион в Ливърпул са в застой. Строителната компания Buckingham, която извършваше ремонтните дейности се намира в кризисна ситуация и най-вероятно в следващите дни ще бъде вкарана в администрация. Заради финансовите проблеми на дружеството, реконструкцията на стадиона на Ливърпул не бе завършена в срок и все още не е ясно кога трибуната „Анфийлд Роуд” ще бъде вкарана в експлоатация.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Стадионът трябваше да бъде готов за началото на сезона, но в крайна сметка това не се случи. Именно поради тази причина от Ливърпул изпратиха специална молба до Висшата лига да гостуват в първия кръг на новия шампионат, за да може реконструкцията да завърши изцяло. От местната футболна централа уважиха искането на мърсисайдци, но въпреки това, трибуната не бе довършена.

Именно поради тази причина Ливърпул посрещна Борнемут при намален капацитет. За двубоя бе пуснат в експлоатация само първият етаж на трибуната, а вторият, на който не са инсталирани всички седалки, остана затворен.

Дни след мача между Ливърпул и Борнемут няма и следа от строителни работници на „Анфийлд”. Забелязват се само и единствено охранители.

Очаква се в следващите дни Ливърпул и строителната компания да имат разговори за това как да бъде решен проблемът. Ако в крайна сметка фирмата изпълнител бъде вкарана в администрация, не е изключено Ливърпул да наеме друга компания, която да довърши ремонтните дейности. .