Евертън се гърчи от началото на сезона в тежка агония, но най-после има някаква светлина в тунела. След цял месец търсене на нов мениджър, най-после изглежда, че доказан екип ще се заеме с трагедията на "карамелите". 

Мърсисайдци, които са отборът с най-много сезони в елита на английския футбол в цялата му история, са заплашени от изпадане и затова ангажираха специалиста, който най-добре знае как да се пребори с това - Сам Алърдайс. 

Нека се посмеем на Евертън и Висшата лига

Бившият селекционер на Англия ще бъде назначен официално в сряда, след като 24-часовите преговори с шефовете на клуба са дали резултат. Той е имал и претенции какъв щаб да си доведе на "Гудисън парк" и те са били изпълнени. 

Така с него в Ливърпул ще работи доскорошният мениджър на Лестър Крейг Шекспир. В щаба му влиза и Сами Лий. Триото ще започне работа след мача на "карамелите" с Уест Хем тази вечер. На пейката на лондончани е добилият легендарен статус за мърсисайдския клуб Дейвид Мойс. 

От уволнението на Роналд Куман през октомври досега начело на тима беше временният мениджър Дейвид Ънсуърт. Под негово ръководство обаче Евертън се срина още повече, отпадна от евротурнирите и се свлече почти до зоната на изпадащите.