Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс показа, че се интересува от случващото се в бившия му клуб Евертън, където прекара едни от най-добрите си години. Шотландецът обаче го стори по странен начин, призовавайки временния наставник Дейвид Ънсуърт да напусне клуба, ако оттам не му предложат поста за постоянно.

Ситуацията на „карамелите” в момента е толкова тежка, че те едва ли имат нужда от допълнителни трусове. След мащабната лятна селекция нещата не просто не потръгнаха за ливърпулци, но направо удариха дъното. Кошмарни загуби в Лига Европа и серия негативни резултати във Висшата лига костваха поста на тогавашния треньор Роналд Куман. Ънсуърт бе назначен като временна мярка, докато Евертън намери нов наставник.

Евертън все по-близо до напускането на "Гудисън Парк"

По това време Мойс все още не се бе хванал да спасява закъсалия Уест Хем, но на „Гудисън Парк” предпочетоха да водят преговори със Сам Алърдайс и настоящия мениджър на Уотфорд Марко Силва.  В същото време капитанът на отбора Уейн Рууни на няколко пъти изказа публичната си подкрепа към Ънсуърт, макар под ръководството на последния нещата да не се подобриха кой знае колко.

„Ако Дейвид не получи работата в Евертън, то аз бих го посъветвал да се махне и да отиде в друг отбор, където да си изкарва хляба”, коментира Мойс. „Ако имаш желание да вървиш напред, то трябва да отидеш и да поемеш отбор от Чемпиъншип или Първа лига. Мисля, че в момента има генерация от много добри бивши играчи, които трябва да отидат там, за да трупат мениджърски стаж и да опитат да спечелят промоция”, добави шотландецът.

Евертън вдигна сериозно мизата за желания мениджър Марко Силва

През миналия сезон Ънсуърт изведе Евертън до шампионската титла в дублиращия шампионат на Висшата лига. С първия отбор на „карамелите” обаче той постигна едва 1 победа в 7 мача на всички фронтове.