Играчите на Ливърпул ще се надяват да поучат зелена светлина за подновяване на груповите тренировки в сряда за първи път от повече от два месеца.

Редица играчи на тима, воден от Юрген Клоп бяха заснети да пристигат на тренировъчната база в „Мелууд“ във вторник сутринта, което подсказва предположенията, че те са един от първите клубове във Висшата лига, които започват подготовката си за планираното завръщане на Висшата лига следващия месец.

БГНЕС
17 снимки

Капитанът Джордан Хендерсън, Върджил ван Дайк и Алекс-Окслейд Чембърлейн бяха първите, които пристигнаха на тренировъчната база. Те се надяват, че това ще бъде и последна индивидуална сесия за всеки един от тях.

В последната си видеоконференция в понеделник клубовете от Висшата лига гласуваха единодушно за преминаването към фаза едно от тренировките. Очаква се сезонът да се поднови на 12 или 18 юни.

Отборът на Ливърпул е преминал тестовете за коронавирус, резултатите от които ще станат ясни по-къно днес. Всеки играч, който не е заразен, ще може да участва в груповите тренировки, които ще започнат в сряда.

"Червените" отвориха част от "Мелууд" преди две седмици за играчи, които искаха да възобновят тренировките по време на изолацията, тъй като им беше трудно да го правят, докато са у дома.

Висшата лига бе прекратена от 13 март поради избухването на пандемията от коронавируса, като Ливърпул има преднина от 25 точки на върха и се нуждае от само две победи от останалите си девет мача, за да спечели първа титла насам от 1990 година насам.