Титлата на новия шампион на Англия ще му бъде връчена на специална церемония, ако ситуацията с пандемията на Острова не претърпи сериозни промени в близките седмици. За това намекна изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс.

Разбира се, никой не се съмнява, че това ще бъде отборът на Ливърпул, който има преднина от цели 25 точки пред втория Манчестър Сити и има нужда от едва две победи или шест точки, за да бъде официализиран като първенец на Англия за първи път от 30 години.

Днес тимовете от Висшата лига единодушно решиха да започнат тренировки във вторник, а борбата в шампионата ще бъде подновена в средата на месец юни при строго противоепидемични мерки и без публика.

„Ако е възможно, да, ние ще организираме церемония по награждаване. Искаме да има официално връчване на трофея, за да могат играчите и треньорите да се насладят на този момент, за който работиха толкова усилено”, сподели Мастърс.

“Ще се опитаме и ще го направим, освен, ако това се окаже невъзможно заради съображения за сигурност. Фокусирани сме върху завършването на сезона, но също трябва да имаме план за всички възможни ситуации”, каза още той.