Поредното доказателство, че в английския футбол е възможно абсолютно всичко дойде в плейофа за класиране от Лига 1 в Чемпиъншип. След като Лестър стана шампион, още една фантастична приказка написа отборът на Барнзли. 

Отборът, който по средата на сезона и дори в средата на декември миналата година беше на последното място в класирането, вече е горд член на второто ниво на английския футбол след победа над един от традиционните тимове на Острова Милуол с 3:1. 

"Песовете" направиха много силен мач, в който тръгнаха просто великолепно. След по-малко от 90 секунди игра те вече водеха в резултата. Тогава Ашли Флечър направи страхотен самостоятелен пробив и с удар от наказателното поле разстреля вратаря на лондончани. 

Но второто попадение в този мач беше истински шедьовър. В 19-та минута бившият младежки национал на Англия Адам Хамил получи топката пред наказателното поле и с прекрасен фалцов удар точно в сглобката на горната и лявата греда направи резултата 2:0. 

Всичко течеше по мед и масло за Барнзли в тези минути, но непримиримите "лъвове" показаха, че няма да се предадат рано. В 34-та минута Марк Бийвърс намали резултата след разбъркване в наказателното поле, при което успя да гардира топката от противник и да стреля от вратарското поле в мрежата и да намали на 1:2. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея също имаше много интересни моменти. И двата тима си размениха доста интересни ситуации, но голове не паднаха до четвърт час преди края на двубоя. 

Тогава Лойд Исгроув изпревари вратаря на Милуол при едно центриране и с удар с глава от вратарското поле прониза мрежата на лондончани за трети път. Това на практика предреши изхода от този мач, въпреки че в края "лъвовете" упражниха сериозен натиск. Те обаче направиха доста пропуски и така всичко свърши за тях. Барнзли е новият член на Чемпиъншип.