Един от най-запомнящите се рейдове в тазгодишното издание на най-стария футболен турнир в света ФА Къп беше този на АФК Уимбълдън. "Лудата банда", която претендира да е наследник на онази "луда банда", която тровеше живота на фаворитите в Англия през 80-те и 90-те години на миналия век, приключи участието си тази година в петия кръг. 

В лондонско дерби Милуол, който е една дивизия по-нагоре от третодивизионния си съперник, стигна до минимален, но сладък успех с 1:0 и на свой ред продължава да пише приказката си. Така коравите "лъвове" вече са четвъртфиналисти и мечтаят отново за битки на "Уембли". 

Този мач беше решен още в 5-та минута, когато гостите реализираха единственото си попадение. Тогава Райън Ленърд намери на страхотна голова позиция Мъри Уолъс и той не пропусна да се разпише, носейки на практика първата победа като гост за Милуол във ФА Къп като гост от шест години насам. 

Въпреки този ранен леден душ, Уимбълдън не се отказа да преследва положителна развръзка на "Кингс Медоу". Домакините натискаха, но големият им проблем е, че нямаха никаква акуратност при изстрелите си към вратата. 

"Доновете" отправиха само един точен удар към вратата на Джордан Арчър, който стражът с вещина отрази. Но положенията пред него бяха много, особено в края на мача. Тогава обаче Дилан Конъли и Майкъл Фоливи направиха непростими пропуски и лишиха тима си поне от гол, който да доведе развръзката евентуално до продължения. 

Така лондонското дерби завърши с успех на представителя на Чемпиъншип, който продължава да мечтае. АФК Уимбълдън може да е горд с представянето си, защото по пътя си взе главата на Уест Хем, който е големият враг именно на Милуол.