Президентът на Челси Брус Бък беше категоричен, че подкрепата от собственика Роман Абрамович остава същата както преди. По този начин шефът на „сините” опита да въдвори ред във въртопа от слухове, които сочат за отдръпване на руския милиардер от лондонския клуб.

От май 2018 година насам, когато Великобритания отказа да поднови визата на Абрамович, той спря да посещава домакинските срещи – нещо, което беше обичайна практика преди. Бизнесменът в момента търси начини да получи израелско гражданство, като дори се премести в Тел-Авив.

„Всичко, което той прави, идва, за да препотвърди отдадеността му към Челси”, заяви Брус Бък пред „Скай Спортс”. „Чуваме се по телефона няколко пъти на ден. Той ни говори за футболисти, рекламни ангажименти и добрите ни каузи. Бих казал, че той остава отдаден на Челси.”

Абрамович направи дарение на Имперския военен музей и по специално на галерията, свързана с холокоста, която предстои да бъде отворена през 2021 година. „Това беше негова идея и той проверява чрез нас как се движат нещата там. Тази тема е важна за него”, допълни Бък, напомняйки за проблемите с антисемитски и расистки скандирания от феновете на клуба.

Роман Абрамович закупи Челси през 2003 година и постепенно превърна „сините” в един от големите тимове от Острова.