Хари Кейн прави феноменална година. От 1 януари до този момент единственият футболист, който се справя по-добре от английския нападател на Тотнъм е Лионел Меси, а статистиката е категорична по въпроса.

Хари Кейн е вкарал 34 гола в 30 мача за „шпорите“ от началото на календарната година.

Единствено Лионел Меси е отбелязал 43 гола в 34 мача.

Кейн е реализирал 25 гола във Висшата лига, 5 в Шампионска лига и 4 за Купата на Англия.

От началото на годината Кейн е отбелязал повече голове от седем отбора във Висшата лига: Саутхемптън (33), Суонси (33), Бърнли (32), Уотфорд (31), Стоук Сити (28), Уест Бромич Албиън (27) и Кристъл Палас (26).

Кейн е отбелязал 9 гола в последните си пет мача – 2 срещу Евертън, 2 срещу Борусия Дортмунд, 2 срещу Уест Хем и 3 срещу АПОЕЛ Никозия.

Почетино: Роналдо? Сещам се за един по-добър

Той се превърна в седмия английски футболист, който вкарва хеттрик в Шампионска лига, след като преди него това са правили Анди Коул, Нюел, Оуен, Рууни, Шиърър и Уелбек. Той е четвъртият футболист в историята на Тотнъм с хеттрик в европейските клубни турнири след Клиф Джоунс (1961 година), Питър Крауч (2010) и Гарет Бейл (2010).

Докъде я докара Хари Кейн по головите върхове в Тотнъм?

Кейн се превръща в специалист на хеттриковете. От началото на годината е отбелязал шест в Премиършип, а срещу АПОЕЛ Никозия бе деветият му за Тотнъм.

„Много съм щастлив, че имах шанса да вкарам първи хеттрик в Шампионската лига и моят първи хеттрик бе перфектен – вкарах с десния крак, с левия и с глава“, коментира Кейн.

9-ката на Тотнъм има 108 гола за лондонския отбор в 173 официални мача. 37 от тези попадения са били с цената на победа за „шпорите“.

Черният август за Хари Кейн