Манчестър Юнайтед бе като прероден в първия ден от 2018 година и спечели с 2:0 гостуването си на Евертън от 22-ия кръг на Висшата лига. Головете за „червените дяволи“ бяха реализирани през второто полувреме от Антони Марсиал и Джеси Лингард. По този начин „червените дяволи“ записаха първа победа, след като бяха в серия от три поредни равенства, с които завършиха миналата година.

Джордан Пикфорд се наложи да се намесва решаващо още във 2-та минута, когато изпревари Джеси Лингард, който бе потърсен с извеждащ пас в наказателното поле на Евертън.

Умар Ниас се забави със завършващия удар в 23-та минута и това позволи на Маркос Рохо да се намеси и да блокира неговия шут.

Антони Марсиал нахлу в наказателното поле на Евертън в 28-та минута, след което пусна пас успоредно на гол линията, но Джордан Пикфорд се намеси и успя да избие топката.

Андер Ерера отправи удар от дъгата на наказателното поле на Евертън в 34-та минута, но изпрати топката над напречната греда в аут. Три минути по-късно Пол Погба се опита да тества Пикфорд, но топката премина встрани от вратата му. Джеси Лингард стреля от границата на наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 41-та минута, но след удара му топката премина встрани от левия стълб на вратата на Пикфорд.

Хуан Мата направи добър дрибъл в 51-та минута, след което отправи удар от около 22 метра, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Джордан Пикфорд.

Три минути по-късно Лингард взаимодейства с Погба, след което французинът стреля, но неточно в аут.

Манчестър Юнайтед поведе в 57-та минута. Хуан Мата подаде към Пол Погба, а той продължи към Антони Марсиал. Французинът с удар от границата на наказателното поле на Евертън изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Давид де Хеа.

Пол Погба нахлу в наказателното поле на Евертън и отправи много добър удар в 63-та минута, но Пикфорд спаси.

Евертън можеше да изравни резултата в 71-та минута, когато Холгейт центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Умар Ниас бе оставен непокрит и с глава стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед организира нова отлична атака в 78-та минута, когато Пол Погба подаде към Джеси Лингард, който стреля от границата на наказателното поле на Евертън, но Джордан Пикфорд плонжира, разтегна се и успя да спаси.

Манчестър Юнайтед успя да отбележи втори гол в 81-та минута. Пол Погба подаде към Джеси Лингард, който преодоля Майкъл Кийн и с диагонален удар от границата на наказателното поле на Евертън вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Джордан Пикфорд.

След тази победа Манчестър Юнайтед се върна на второ място във временното класиране с актив от 47 точки, докато Евертън е девети с 27 точки.