Преговорите между ръководството на Челси и Антонио Конте продължават, като се очаква да бъдат много активни и да навлязат в своята финална фаза през март, съобщава „Daily Mail“.

46-годишният специалист отхвърли възможността да продължи договора си с Италианската футболна федерация и ще напусне поста на национален селекционер след Европейското първенство във Франция, когато изтича контрактът му.

В Челси се надяват да могат да обявят официално в началото на май Антонио Конте за своя нов мениджър. Дотогава специалистът трябва вече да е подписал своя предварителен договор с лондончани.

Близки до италианския треньор разкриха преди няколко седмици, че той ходи на интензивни курсове по английски език, защото иска да бъде подготвен в максимална степен за работата си на „Стамфорд Бридж“.

The Sun: Алегри е топ фаворитът на Челси

Почетино попадна в списъка на Абрамович

Собственикът на Челси Роман Абрамович уволни Жозе Моуриньо през декември, а за временен мениджър на отбора бе назначен Гуус Хидинк.

Челси усилено търси мениджър за постоянно

Антонио Конте фаворит за мениджърския пост в Челси

Другият италиански специалист, който е спряган за мениджърския пост в Челси е Масимилиано Алегри, който в момента е начело на Ювентус. Той обаче категорично отхвърли възможността да поеме лондончани и отрече да е имал разговори с ръководството на английския клуб. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS