Ръководството на Челси е взело решение относно своя фаворит, който да поеме отбора за постоянно от следващия сезон. Британският таблоид „Сън“ твърди, че става дума за наставника на Ювентус Масимилиано Алегри.

Това не е първият път, в който роденият в Ливорно тактик е свързван с мениджърския пост при „сините“. Сега там като временен треньор работи Гуус Хидинк, но холандецът на няколко пъти подчерта, че не смята да се ангажира за по-дълго с лондончани.

Изданието твърди, че самият Алегри също имал огромно желание да опита от живота във Висшата лига. Според информацията „сините“ вече са осъществили първоначален контакт, като са предложили годишна заплата от 6 милиона паунда. Това означава двойно по-високо възнаграждение от това, което сега италианецът прибира в Юве.

Проблемът засега се явява договорът между Алегри и „старата госпожа“, който изтича през 2017 година. Генералният директор на клуба Джузепе Марота вече заяви, че не вижда причина контрактът да бъде прекратен предсрочно и със сигурност торинци ще търсят обезщетение, ако в Челси решат да бъдат докрай настоятелни.

Алегри пое Ювентус през лятото на 2014 година и бе посрещнат с голяма доза цинизъм от страна на феновете, които боготворяха предшественика му Антонио Конте. Въпреки това бившият наставник на Милан и Каляри успя да преобърне мнението на феновете, като спечели безпрецедентно в клубната история четвърто поредно скудето, придружено с Купата на Италия и участие във финала на Шампионската лига.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS