Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк бе определен за най-добър играч на сезона във Висшата лига от Асоциацията на професионалните футболисти. Това се счита за най-престижната индивидуална награда в Англия, тъй като победителят се определя от своите колеги в първенството.

Холандският национал прави изключителен сезон за „червените“, като е играл във всички 35 мача на тима в лигата и е помогнал за постигането на 19 сухи мрежи в тях. Според мнозина Ван Дайк е с основна заслуга за невероятния сезон, който прави Ливърпул, като тимът има 91 точки два кръга преди края и е в яростна битка с Манчестър Сити за титлата.

„Трудно ми е да опиша какво изпитвам с думи. Това е най-голямата награда, която може да получи един футболист, защото се определя от играчите, срещу които се изправяш всяка седмица. Изключително горд съм да я получа“, коментира бранителят, който победи съотборника си Садио Мане, офанзивните футболисти на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг, Бернардо Силва и Серхио Агуеро, и звездата на Челси Еден Азар за наградата.

Какви точно бяха заслугите на стълба в отбраната на Ливърпул и защо точно той беше избран пред всички останали, можете да разберете от анализа в прикаченото видео от предаването "Премиър Лийг Токшоу" по DIEMA SPORT 2.