Маркъс Рашфорд може да спечели „Златната топка“, смята съотборникът му в Манчестър Юнайтед Люк Шоу. Нападателят на Англия бе похвален и заради участието си в хуманитарни инициативи по време на пандемията от коронавирус.

22-годишният Рашфорд обедини сили с благотворителната организация FareShareUK, за да достави храна на най-уязвимите в обществото. И когато бе запитан относно това дали Рашфорд може да спечели „Златната топка“ в скорошно фенско Q&A, Шоу се съгласи, че това е напълно възможно, отбелязвайки работата, която е свършил съотборникът му извън терена. „

Той се подобри драстично от първия момент, в който се появи на футболната сцена, не само на терена, но и извън него“, започна Шоу преди да акцентира върху благотворителната работа на Рашфорд с FareShareUK.

„Той узря толкова много. Той вече е мъж и мисля, че всички виждат работата, която върши извън терена – особено по време на пандемията, той беше невероятен. Той е страхотен пример за всички. Той узря толкова много и за това огромна роля има той и неговото семейство, което го държа здраво стъпил на земята“. Английският нападател отбеляза 19 гола в 31 мача преди да получи контузия през януари и Шоу определи излезлият от академията на „червените дяволи“ футболист като „неудържим“.

„Той беше неудържим на моменти през сезона и изглеждаше толкова уверен в себе си. Не бях виждал това у него преди. Той винаги е имал голямо самочувствие, но никога на подобно ниво, и узря много. Маркъс знае, че притежава качествата да бъде един от най-добрите в света и се опитва да се подобрява с всеки изминал ден по пътя към тази цел. Не виждам причина, поради която ако продължи в същия дух, да не спечели един ден „Златната топка“, отвърна Шоу на въпрос дали вярва, че Рашфорд може да бъде отличен с най-престижната индивидуална награда във футбола.