Стражът на Арсенал Бернд Лено предупреди съперниците си за влизане в топ 4, че "артилеристите" ще преследват с всички сили до края на сезона попадането в зона Шампионска лига. 

Отборът на Микел Артета е на 8 точки от 4-тия в класирането Челси, като до края на първенството остават 9 кръга. Отборът има мач по-малко спрямо преките си конкуренти, но той ще е на "Етихад" срещу състава на Манчестър Сити. 

Надежда за севернолондонския гранд може да се отвори, ако бъде потвърдено наказанието на "гражданите" за неучастие в европейските клубни турнири през следващите два сезона бъде потвърдено. При подобен случай и 5-то място във Висшата лига ще дава право на участие в Шампионската лига. Лено подчерта, че той и неговите съотборници няма да се откажат от голямата си цел. 

"Мачът със Сити е страхотен начин да се завърнем към мачовете, ще трябва да сме на максимума от силите си още отначалото. Ще бъде странно да се завърнем на терена след толкова дълъг период без мачове, но съм оптимистичен за завършека на сезона", започна германският страж. 

"Не изключваме да намерим място в групите на Шампионската лига, защото има вероятно Сити да бъде наказан. Бяхме в добър ритъм преди прекъсването и се надявам, че отново ще започнем силно и при възобновяването", завърши Лено.