Мениджърът Ангелос Постекоглу изрази задоволство от формата на Педро Перо, след като попадение на десния бек в 78-та минута донесе на Тотнъм победа с 1:0 срещу Бърнли в мач от четвъртия кръг на Купата на ФА.

Поро бе привлечен от Спортинг Лисабон през януари миналата година с договор за наем, който премина към постоянен трансфер през лятото.

"Още от първия ми ден в Тотнъм видях страстта, енергията и ентусиазма на Педро. Той върши много работа не само в защита, а и в атака. Винаги сме знаели, че има отлични офанзивни качества", заяви Постекоглу, цитиран от Ройтерс.

Мениджърът на Тотнъм добави, че Ерик Дайър е извън състава заради контузия. В последните дни 29-годишният бранител е свързван с трансфер в германския Байерн Мюнхен.

Запитан от журналист дали именно предстоящо напускане е причина за отсъствието на Дайър, Постекоглу отговори: "Причината е различна, приятелю, не поставяй под въпрос достойнството ми. Когато казвам, че е контузен, значи той е контузен. Той не тренира вчера и за това можете сами да го питате".

Следващият мач на Тотнъм е гостуване на Манчестър Юнайтед на 14 януари.