Централният бранител Кристиан Ромеро се завръща в сърцето на отбраната на Тотнъм при домакинството на Уест Хям в четвъртък вечер в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига, а мениджърът Ангелос Постекоглу разкри, че е говорил с аржентинеца относно дисциплината му.

Ромеро, световен шампион с националния тим на Аржентина от 2022 година, получи директен червен картон по време на лондонското дерби срещу Челси преди месец, а Тотнъм остана с 9 човека, губейки с 1:4. Аржентинецът бе санкциониран с три мача, което заедно с отсъствията заради контузии на други футболисти, струва скъпо на "шпорите", които спечелиха само една точка от последните си четири срещи.

"Чудесно е, че Ромеро е отново с нас. Той е единственият ни здрав централен защитник на разположение в момента и е страхотно, че е обратно в състава. Кристиан е фантастичен играч, а също и лидер", коментира Постекоглу.

Кристиан Ромеро бе изгонен четири пъти заради червени картони в 75-те си мача във всички турнири за Тотнъм. "Това е част от характера му като футболисти. Той внася доста физика, но понякога прекрачва границата и това се отразява негативно на тима. Говорих с него относно дисциплината му в това отношение, но е страхотно, че отново е с нас", добави Ангелос Постекоглу.

Бразилският нападател Ричарлисон също е отново на линия за мача срещу Уест Хям, след като се възстанови от контузия на слабините, но Папе Матар Сар все още не е готов за игра и евентуално може да се върне в тима за двубоя срещу Нюкасъл в неделя.

Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу подчерта, че тимът му не е изпаднал в еуфория заради равенството 3:3 срещу Манчестър Сити. "Представянето ни през второто полувреме показа истинска устойчивост. Сега ще опитаме да задържим това ниво", заяви специалистът./БТА