Отборът на Уулвърхемптън стартира по чудесен начин участието си в традиционния летен турнир за Азиатската Купа на Висшата лига. „Вълците” на Нуно Еспирито Санто надиграха по всички показатели Нюкасъл в първия полуфинал и го разгромиха с 0:4.

Всичко беше решено още през първата част на Олимпийския стадион в Нанкин, когато титулярите на португалския специалист изнесоха истинска лекция на съперника в деня, в който той научи за назначението на новия си мениджър Стив Брус. „Свраките” изглеждаха много лабилни и разпокъсани в играта си, докато фактът, че Еспирито Санто вече трети пореден сезон води своя тим пролича много ясно.

Диого Жота даде начало на голеадата във вратата на Нюкасъл с отлично изпълнение в 15-ата минута. Джони Кастро проби по левия фланг и с пас по земя намери португалеца пред границата на наказателното поле. Звездата на Уулвс прибра топката и я чукна напред, след което с изстрел от 12-13 метра и лек рикошет в крак на защитник порази близкия долен ъгъл – 0:1.

В 32-ата минута Уулвърхемптън за втори път се възползва от колебливата игра в защита на противника. Въпреки че бе обграден от трима защитници пред вратарското поле, Жота не им позволи да спечелят топката, а Джони Кастро дотича и я подаде към Морган Гибс-Уайт. Младата надежда имаше нужда от две докосвания до нея, за да изпрати неспасяем шут към долния ляв ъгъл – 0:2.

Жота окончателно довърши Нюкасъл в 40-ата минута, след като се пребори за топката с играч на съперника в наказателното поле, малко след като последният беше пресякъл центриране. Португалецът тръгна вляво и намери коридор за изстрел – 0:3.

През втората част и двата тима заложиха на голяма част от младоците и резервите си, като това по никакъв начин не наруши превъзходството на Уулвърхемптън. Тимът на Еспирито Санто удари и греда чрез младия Тейлър Пери, а в 85-ата все пак заби още едно попадение. Томас Алън имаше нещастието да си забие неспасяем автогол, след като подложи зле главата си при ниското центриране на Рубен Винагре от ъглов удар.

Във финала на турнира Уулвс ще играе срещу победителя от мача между Манчестър Сити и Уест Хем. Нюкасъл ще спори за третото място срещу загубилия от тази среща.