Привържениците на Нюкасъл се организираха мълниеносно в социалните мрежи след обявеното днес назначение на Стив Брус за мениджър на отбора. В „Туитър” само броени минути след съобщението на „свраките” инициативата #BruceOut набра сериозна популярност.

58-годишният специалист в понеделник напусна Шефилд Уензди заедно с целия си щаб, за да се пренесе на „Сейнт Джеймсис Парк” в едни смутни времена. Те са белязани от поредният негативен изблик между собственика Майк Ашли и привържениците, които посрещнаха с шумно неодобрение раздялата с доскорошния наставник Рафаел Бенитес. Испанецът направи чудеса от храброст с ограничени финанси през последните 2 сезона, в които позволи на Нюкасъл да не бъде сред замесените в битката за оцеляване.

Испанецът така и не получи необходимите гаранции, че Ашли ще инвестира в нови играчи, затова остави договора си да изтече и сетне подписа с китайския Далиен Ифан. Брус ще има много трудна задача да спечели симпатиите на привържениците, като дори личната му привързаност към тима едва ли ще е от полза. В очите на феновете той се числи към поддръжниците на Майк Ашли, който многократно беше призован да продаде клуба.