Португалският ас на спечелилия промоция за Висшата лига тим на Уулвърхемптън – Рубен Невеш официално преподписа с клуба. От „Молиню” се похвалиха, че срокът на новия договор е до лятото на 2023 година.

През миналото лято 21-годишният футболист стана рекордната покупка в историята на „вълците”, които платиха 15,8 милиона паунда на Порто за подписа му. Моментално португалецът се превърна в ключов футболист за мениджъра Нуно Еспирито Санто, а феновете на Уулвс едва ли си спомнят по-успешна покупка през последните години. Шестте му гола в блестящата кампания 2017/2018, донесла шампионската титла в Чемпиъншип, бяха само върхът на айсберга.

„Рубен напълно си заслужи своя нов договор”, заяви спортният директор Кевин Телуел. „Той беше абсолютно фантастично попълнение към състава.”

„Не е тайна, че имаше сериозен интерес от други клубове, но Рубен е много зрял за възрастт си, много смирен и обожава да бъде част от семейството на Уулвс. Той дава всичко от себе си, откакто пристигна тук, затова се надявам неговата форма да продължи и през следващия сезон и той да окаже голямо влияние във Висшата лига.”

За последно Уулвърхемптън бе част от английския елит през сезон 2011/2012.