Беше неизбежно Паоло Ди Канио да не бележи Висшата лига със своята ексцентричност. Когато чуете името на италианеца, със сигурност в спомените ви изникнат не един и два скандални момента, както и купища красиви голове.

Има обаче един миг от кариерата на италианския голаджия, който заслужава особено внимание. На 18 декември 2000 година той влезе в историята на играта по изцяло правилните причини. При резултат 1:1 между неговия Уест Хем и Евертън в 90-ата минута на мача Ди Канио улови с две ръце летящото към него центриране, за да спре играта. Причината?

Превиващият се от болка вратар на противника, който секунди по-рано бе получил сериозна контузия при опит да изрита топката. Вратата на "карамелите" зееше празна, но Ди Канио отказа да порази, което моментално му спечели бурни аплодисменти от 31-хилядната тълпа на "Гудисън Парк".

"Това е най-великото нещо, което съм виждал", възкликна мениджърът на Уест Хем по онова време Хари Реднап. "Не знаех дали да се радвам или да се ядосвам на това, което Паоло направи, но то остава в историята."