Полицията в Мърсисайд и Футболната асоциация на Англия започнаха разследване след кавгата между мениджъра на Кристъл Палас Патрик Виейра и привърженик на Евертън в четвъртък вечерта.

Инцидентът се случи след края на мача между двата тима, в който „карамелите“ стигнаха до обрат от 0:2 до 3:2 през втората част. Успехът утвърди отбора в елита на Англия и през следващия сезон след особено драматични обстоятелства.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Феновете на домакините нахлуха на терена секунди след третия гол, макар минутата да бе 85-а, но след кратко забавяне играта бе възобновена преди домакинските привърженици да „наводнят“ отново терена след края на срещата, за да отпразнуват оцеляването на клуба си.

Видеозаписи, публикувани след мача, показват как фен на Евертън се подиграва в лицето на Виейра, който се опитваше да си проправи път към съблекалнята на „орлите“. На кадрите се вижда как 45-годишният бивш халф на Арсенал рита фена в отмъщение, след което бива отвеждан от „Гуудисън Парк“ от други привърженици на „карамелите“.

30 снимки

В ранните часове на петък полицията в Мърсисайд анонсира, че е арестувала седем човека след съобщения за безредици след мача, докато разследванията към тях биват разглеждани и от Футболната асоциация на Англия.

Предстои да се разбере какво ще бъде наказанието на запалянкото на Евертън в близките дни.