Рекордната покупка в историята на Манчестър Юнайтед Пол Погба отправи огромен комплимент към аса на Тотнъм Деле Али. Според французина Али е играч, който струва много повече от 100 милиона паунда.

През 2016 година Погба стана най-скъпия по онова време футболист на планетата, след като „червените дяволи” платиха на Ювентус 89,3 милиона паунда, за да си го върнат. Именно по тази линия думите на 24-годишният френски национал имат особена стойност.

Пол Погба се гордее със свой собствен бранд

Жорже Мендеш с пореден топ удар - стана агент на Деле Али

Звездата на Дели Али изгря на небосклона през последните два сезона и половина. Едва на 21-годишна възраст английският атакуващ халф е незаменима фигура в състава на „шпорите”, като през предходната кампания спечели наградата за Най-добър млад играч.

„За мен Деле Али струва много повече от 100 милиона паунда, защото виждате по какъв начин играе – той е много талантлив и все още много млад”, коментира Погба в пространно интервю за „Лондон Ивнинг Стандард”.

Меси яростно лобира за привличането на Деле Али

„Той също така е доста зрял и това си личи от стила му на терена. Той може да понесе постянно внимание. Видно е, че не му пука. Той би трябвало и ще се фокусира само върху футбола си, а другите… Те винаги ще си говорят. Важно е да бъдеш концентриран на терена.”

През лятото на 2017 година рекордът на Погба бе буквално издухан от Пари Сен Жермен, който плати 222 милиона евро (около 200 милиона паунда) за Неймар от Барселона. „Играчът с най-високата цена вече е друг и хората вече не си мислят толкова много за мен, не съм им интересен. Това е добре, защото аз се мисля само за футбол.”

Кантона нападна и Юнайтед, Моу не си замълча

„Не съм разсъждавал върху този трансфер, понеже не той не е мой. Сделката за Неймар е специална за мен именно защото журналистите вече не гледат моята цена. Сега следят изявите ми на терена, а това е най-важното. През този сезон върху мен напрежението е по-малко и това ми позволява да се фокусирам дори по-силно”, допълни Погба.