Шампионът с Лестър и бивш английски национал Дани Дринкуотър е бил пребит до безсъзнание пред кръчма в родния си Манчестър. Шестима души са го удряли с твърди предмети, ритали са го, докато е бил на земята и го оставили да лежи в локва от собствената си кръв, пише вестник "Сън". 

Инцидентът се случил заради любовна драма. Футболистът на Челси, който сега е под наем в Бърнли, забърсал гаджето на друг играч - Кгоси Нтле от Скънторп. На всичко отгоре, той казал в лицето на изоставения любовник, че половинката му идва с него и изобщо не му пука, като започнал да я сваля съвсем открито пред погледа му. 

Нтле скочил на бой на футболиста от Висшата лига, но двамата били разтървани. Когато Дринкуотър тръгнал да си ходи, върху него скочила групичка от приятели на играча на Скънторп и започнала да го пребива жестоко. 

Той бил издебнат в гръб и бил директно повален на земята с удар с тъп предмет по главата. Почти изпаднал в безсъзнание, вече бил налаган безжалостно от извършителите и се търкалял в локва от собствената си кръв. Нещо повече, те искали умишлено да го наранят по краката, за да прекратят кариерата му. 

Един от извършителите скачал с цялата си тежест върху глезена му, докато изоставеният любовник Нтле крещял обезумял: "Счупи му краката!". В крайна сметка връзките на глезена му били разкъсани и той няма да играе минимум един месец, а може би и повече. 

Инцидентът се случил преди повече от седмица, като станал в часовете след мача с Ливърпул, в който беше неизползвана резерва. От двата клуба обявиха само, че той има травма в глезена, но не уточниха от какво е получена тя. Сега става ясно, че е станал жертва на жесток побой.