Антонио Конте остана впечатлен от младите футболисти на Челси, които играха при побхедата с 2:1 над Евертън в турнира за купата на Лигата на Англия. Италианският мениджър на лондончаните заложи на младоци като 17-годишния Итън Ампаду, бразилеца Кенеди и Чарлу Мусонда, които изиграха силен мач и оправдаха доверието, което им бе гласувано.

"Изключително доволен съм, защото видях много положителни неща от младите ни футболисти. Чарли Мусонда, Кенеди и Ампаду, който е само на 17, изиграха много добър мач. Аз им имам пълно доверие и се радвам, че те отговориха по този начин на моите очаквания. Това е точно отговорът, който чаках", каза Конте.

"Младите могат да научат много в такива мачове. За мен беше важно днес да видя Ампаду, защото той е един от нашите юноши, които можем да развием много. За да бъде възможно това обаче, те трябва да получават шансове да играят", добави италианецът.

Дани Дринкуотър също получи похвали от италианеца, след като дебютира срещу Евертън.

Важен футболист пред завръщане за Челси

"Другата добра новина за мен е включването на Дани Дринкуотър. Имаме три мача до паузата за национални отбори и предполагам, че след нея той ще бъде готов за игра на 100 процента. Вече мога да разчитам на него, ако реша да играем с трима в халфовата линия. Това е много важно", завърши Конте.