Цели деветима играчи може да напуснат Манчестър Юнайтед през лятото. Те са ненужни на настоящия мениджър Луис ван Гаал или искат да си тръгнат и ако холандецът не си замине преди тях, от юли те ще трябва да търсят нови предизвикателства в кариерите си. 

Според изданието Goal.com, в списъка са Мемфис Депай, Давид де Хеа, Хуан Мата, Майкъл Карик, Маркос Рохо, Маруан Фелаини, Андреас Перейра, Аднан Янузай и Фил Джоунс. Разбира се, за повечето от тях ще се търсят солидни суми при продажба, което съвсем не означава, че такива ще бъдат получени. 

При оставане на Ван Гаал, най-сигурно изглежда напускането на Давид де Хеа. Испанецът не иска да работи повече с този специалист, а интерес към него има от всички водещи европейски клубове, начело с Реал Мадрид. 

Подобно е положението и с Мата, който обаче е в списъка за селекция на Атлетико Мадрид. Фелаини ще бъде продаден при първа възможност, което се отнася още за Джоунс, Рохо, Перейра и Депай. Майкъл Карик е с изтичащ договор, който няма да бъде подновен, а Янузай може пак да бъде даден под наем. 

Всичко това обаче е предпоследно, защото самият Ван Гаал може да се окаже изхвърлен зад борда, ако не спечели ФА Къп днес срещу Кристъл Палас. Но дори и да го стори, бъдещето му не е сигурно, тъй като се смята, че Жозе Моуриньо се готви за поста му.