Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че в клуба се нуждаят от промяна на мисленето, за да могат и в следващите сезони да затвърдят завоюваните през тази кампания позиции.

В неделя „шпорите“ допуснаха обрат с 1:2 при домакинството срещу Саутхемптън и така върнаха кръвния враг Арсенал в битката за второто място във Висшата лига. Очевидно разочарованието от титлата, която Лестър предсрочно завоюва, оказа своето влияние, а Почетино смята, че Тотнъм има какво да подобрява предимно откъм философия.

„Ясно е, че искаме да завършим пред Арсенал, но смятам, че това е нормално. Ние трябва да опитаме да се подобрим, да станем по-големи. Нужна е концентрация върху собствената ни работа, а не да гледаме какво се случва с нашите съседи“, коментира аржентинският специалист.

„Чувствам се разочарован след резултата срещу Саутхемптън. Това беше последното ни домакинство за сезона, ние искахме да го спечелим. Смятам, че трябва да вложим енергията си в печеленето на мачове като този. Няма значение дали срещу нас е Саутхемптън, Арсенал или Челси. Искаме да печелим, да бъдем пред тях и сега трябва да повторим показаното през следващия сезон.“

„Проблемът ни е, че трябва да мислим за нас, а не за нашите опоненти. Искам да мислим като голям клуб, а не да се тревожим за Арсенал“, добави Почетино.