Отборът на Саутхемптън се наложи с 2:1 над Тотнъм в мача от 37-я кръг Висшата лига. „Светците“ стигнаха до пълен обрат срещу „шпорите“. С два гола на Стивън Дейвис бе заличен авансът на домакините, който даде кореецът Сон.

Кръг преди края на шампионата Саутхемптън е 6-и с 60 точки и до последно ще се бори за Лига Европа с Уест Хем, който е с точка назад, но и с мач по-малко.

От друга страна, Тотнъм е втори със 70 точки. Има шанс обаче Хари Кейн и компания да финишират зад един от основните си съперници – Арсенал. Ако по-късно „топчиите“, които са трети, спечелят двубоя си от този кръг срещу Манчестър Сити, двата състава ще се изравнят по точки в таблицата.

В последния кръг на Премиърлиийг Тотнъм играе с Нюкасъл, докато Арсенал посреща Астън Вила.

Заключителната среща на Саутхемптън за тази кампания е с Кристъл Палас.

Мачът между Тотнъм и Саутхемптън започна силно за домакините. Дани Роуз проби от ляво в 6-ата минута, подаде на границата на на вратарското поле към Кристиан Ериксен, но Фрейзър Форстър отрази удара.

Саутхемптън отвърна в 11-ата минута, когато Душан Тадич пропусна. Той реши да завърши сам една акция, вместо да комбинира, а топката излезе в страни.

В 16-ата минута Тотнъм поведе след чудесна акция на Сон. Кореецът навлезе опасно в наказателното поле на „светците“, получи топката от Ламела, стигна до аутлинията, от там си поведе, проби отбраната на гостите и се разписа за 1:0.

Хари Кейн се освободи добре и нанесе хубав удар в 27-ата минута на мача, но топката мина встрани от десния стълб на вратата на Форстър.

Саутхемптън възстанови паритета в 31-ата минута. Отбраната на „шпорите“ буквално заспа, а Душан Тадич комбинира умело със Стивън Дейвис, който се разписа за 1:1.

В продължението на първата част Хари Кейн направи невероятен пропуск. Нападателят майсторски се измъкна от опеката на няколко бранители на гостите, като вместо да комбинира, реши да стреля сам, но топката излезе в аут.

В 64-ата минута Вертонген отправи хубав удар след центриране от корнер, но Върджил ван Дайк успя да изчисти.

Заради по-горещото време в Лондон в 70-ата минута съдията прекъсна за малко срещата, с цел играчите да се освежат.

Саутхемптън стигна до пълен обрат в 72-ата минута. Авторът на първото попадение в полза на „светците“ Стивън Дейвис получи чудесен пас, като завърши атаката по великолепен начин, разписвайки се за 2:1. Това е първият път, в който Дейвис се разписва на два пъти в един мач от Висшата лига.

В продължението на мача Насер Шадли имаше страхотен шанс, но Фрейзър Форстър добре блокира удара на играча на домакините.