Мениджърът на Челси - Маурисио Почетино, разкритикува съдийството във вчерашния полуфинал за Купата на Англия. Лондончани загубиха с 0:1 от Манчестър Сити на “Уембли” и отпаднаха от турнира.
 
Претенциите на Почетино са най-вече заради ситуацията, при която останаха съмнения за евентуална дузпа в полза на лондончани. В 55-ата минута Коул Палмър изпълни пряк свободен удар и топката срещна лявата ръка на Джак Грийлиш, който се намираше в наказателното си поле. Треньорът е недоволен, че Майкъл Оливър изобщо не беше повикан да прегледа случилото се на монитора. 
 
"От моята позиция на тъчлинията беше трудно да преценя дали това е дузпа. Затова се обърнах към рефера с думите: “Заще не изгледаш повторение на монитора?”. От това, което видях после, за мен това е наказателен удар”, заяви Почетино.

Иначе аржентинецът похвали своите футболисти за показаното в дуела с носителя на трофея. Челси имаше поне три чисти положения, но Николас Джаксън направи големи пропуски.

“Най-важното е, че се противопоставихме на Сити. Трудно е да се каже кой е бил по-добрият, защото това не може да се измери. Нужно е да отчетем положителните неща от мача, защото нашият отбор се нуждае от такива моменти, за да става по-силен. Сега остава да довършим сезона по възможно най-добрия начин”, каза още мениджърът.