Отборът на Челси трябва да има повече доверие и увереност в себе си, ако иска да спре лошата серия от резултати далеч от дома, каза мениджърът Маурисио Почетино след поражението с 1:4 от Ливърпул на "Анфийлд" снощи.

Лондонският клуб, който похарчи повече от 400 милиона британски лири (506 милиона долара) за играчи през миналогодишния сезон, загуби пет от последните си шест мача във Висшата лига далеч от дома, докато спечели четири поредни на "Стамфорд Бридж".

Аржентинецът каза, че Челси се нуждае от време, за да намали разликата от водещите отбори. Лондончани са десети в подреждането с 31 точки, с 20 повече от лидера Ливърпул.

"Това е заради част от нашата идентичност, заради нашия характер също. Трябва да сме по-уверени в себе си. Имаме нужда от увереност и доверие. Трябва да имаме капацитета да покажем същото представяне, което имаме у дома, когато играем като гост. Това е въпрос на време", коментира Почетино разликите във формата на тима у дома и навън.

"Играхме срещу отбор, който е на върха и, разбира се, за нас е добре да знаем, че трябва да се подобряваме", добави той.

Челси ще се срещне отново с Ливърпул на 25 февруари на финала за Купата на Лигата на Уембли и Почетино се надява, че неутралния терен може да е от значение.

"Със сигурност ще бъдем на "Уембли" и ще бъде различно на неутрален терен. Разбира се, един финал винаги е нещо различно", коментира мениджърът на "сините"./БТА