Маурисио Почетино призна, че е горд от представянето на Челси при съботния успех с 1:0 над Фулъм в следобедното лондонско дерби. Победата прати „сините“ на седмото място във временното класиране в Англия, след като от дузпа точен беше Коул Палмър.

„Ако погледнете последните мачове, то ние сме един от най-добре представящите се отбори. Ако говорим за резултати, не постигнахме такъв само срещу Мидълзбро, но ако гледаме голямата картина, сме един от най-силните последния месец“, каза аржентинецът на брифинга си.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

„Три мача поред във Висшата лига с победи, четири на нашия стадион. Това е важно нещо, над което можем да надграждаме за отбор като нашия, който се развива. Трябва да приемаме всичко, дори и критиките. Хубаво е да видиш млад отбор като нашия да се защитава така и ги поздравявам за професионализма“, поясни още той.

Сега за Челси има 10-дневна почивка преди да се изправят срещу Мидълзбро в мач реванш от полуфиналите за Купата на лигата на 23-и януари. След това следва мач от ФА Къп с Астън Вила и визита на Ливрпул.