Мениджърът на Челси Маурисио Почетино призова феновете на Челси за максимална подкрепа, за да могат техните любимци да обърнат развоя на полуфиналния сблъсък с втородивизионния Мидълзбро  от турнира за Купата на Лигата в Англия.

Челси влиза в двубоя на "Стамфорд Бридж" във вторник с изоставане от 0:1 от първия мач, но при победа с два или повече гола ще си осигури първи финал от идването на Тод Бьоли като собственик през лятото на 2022 година.

В последно време Челси значително подобри представянето си, особено у дома, но наскоро бившият играч на "сините" Пат Невин сравни обстановката на "Стамфорд Бридж" с тази в мавзолей.

"Утре трябва вземем паспортите си за мача на "Уембли". За нас това е много важен двубой. За целия клуб и за всички в него. Искаме да играем на този финал, но ще трябва да победим много добър съперник, който ни надигра в първия мач", каза Почетино на пресконференцията преди двубоя.

"Първият мач завърши разочароващо за нас, защото мисля, че заслужавахме нещо повече. Но сме уверени, че пред нашите фенове можем да вземем нужното предимство. Надявам се феновете да внесат енергия, която да се предаде и на играчите. Това е нашият шанс да играем финал и да спечелим трофей", допълни аржентинецът.

Той каза още, че в предстоящия мач няма да може да разчита на Чезаре Касадей и Диего Морейра, макар те да бяха върнати в отбора след периоди под наем съответно в Лестър и Бенфика.