Маурисио Почетино е фаворит за постоянен мениджър на Астън Вила, прогнозират редица медии и букмейкъри в Англия. Аржентинецът е без работа, след като бе освободен от френския шампион Пари Сен Жермен в края на миналия сезон.

Вила остана без мениджър, след като Стивън Джерард бе уволнен минути след поражението с 0:3 срещу Фулъм в мач от английското първенство.

Почетино, който бе спряган и за Манчестър Юнайтед в края на престоя си в Пари Сен Жермен, е с коефициент 1.5 и е основен фаворит за поста в бирмингамския клуб. На второ място в списъка на "Скай Бет" с коефициент 3.75 е Майкъл Бийл, който в момента ръководи втородивизионния Куийнс Парк Рейнджърс и според различни информации вече е отхвърлил предложение от Уулвърхемптън.

Според "Телеграф" Почетино е първи избор, а втори е Томас Франк, който обаче заема трето място при букмейкърите с коефициент 4.5. Датчанинът е свързван с Вила заради познанството си със спортния директор на бирмингамци и свой сънародник Йохан Ланге. Той най-вероятно ще говори сам по въпроса през уикенда, тъй като воденият от него Брентфорд гостува на Вила в неделя от 16 часа българско време.

Букмейкърите имат още две предложения, които са близо до шансовете на Бийл и Франк. Уволненият от Бърнли през април Шон Дайш е с коефициент 6, а със 7 след него е Унай Емери, който е начело на Виляреал и постига сериозни успехи с испанския клуб.

Сред възможностите за залагане са още треньори като Рафаел Бенитес, Нуно Еспирито Санто, Марсело Биелса и други.