Челси продължава в шампионски марш похода си в Премиършип. Лондончани взеха поредното си тежко гостуване, този път на Кристъл Палас и след 1:0 продължават уникалната си победна серия. 

Тя вече набъбна на 11 поредни успеха, а героят за пореден път беше Диего Коста. Испанският национал отбеляза единственото попадение малко преди почивката и вече закръгли на 50 общата бройка на попаденията си за "сините" във всички турнири.

Освен това, той излезе и начело на голмайсторската листа в Премиършип с 13 попадения. Нападателят обаче си изкара жълт картон в началото на мача, който беше пети за него от началото на сезона и това означава, че ще пропусне мача на тима си на 26 декември срещу Борнемут заради наказание. 

Този мач предложи равностойна битка, особено в началото си. Тогава играта на символичните гости не вървеше особено, докато "орлите" бяха по-активни и имаха интересни ситуации пред Тибо Куртоа. 

В 21-та минута Джейсън Пънчън получи страхотен шанс да се разпише, но ударът му от наказателното поле мина на сантиметри над напречната греда. Уилфред Заха и Кристиан Бентеке също имаха интересни ситуации след това, но и те бяха неточни. 

Уилиан и Диего Коста опитваха да затрудняват вратаря на домакините Уейн Хенеси, но в началните минути не им се получаваше. Така мачът вървеше към логично 0:0 на почивката, особено като се има предвид, че нямаше точни удари към двете врати. 

Но тогава сякаш от нищото Челси поведе. В 43-та минута Еден Азар с прозорлив пас намери Сесар Аспиликуета на фланга и испанецът достави топката на главата на Диего Коста. Нападателят стреля в далечния ъгъл на вратаря и откри резултата. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея имаше доста повече интересни моменти. Бентеке и Джоел Уорд опитаха да затруднят Куртоа в началото на втората част, но белгийският страж се справи без особени проблеми. 

"Сините" използваха всеки шанс за контра, като изпуснаха няколко невероятни шанса да отбележат второ попадение и да решат всичко. Сеск Фабрегас, Виктор Моузес и Маркос Алонсо изпуснаха невероятни възможности за втори гол. 

А едно от най-чистите се откри пред Н'Голо Канте в 73-та минута, но мощният удар на бившия играч на Лестър беше отразен с вещина от Уейн Хенеси. Веднага след това и Маркос Алонсо не можа да вкара. 

В 84-та минута беше и може би най-чистата от всички ситуации до момента за Челси, когато Алонсо стреля от пряк свободен удар, но тресна напречната греда, а при добавката ударът на Фабрегас беше прекалено лек и Хенеси изби. 

На стража на Палас му се наложи да се намесва още няколко пъти след удари на Фабрегас и Коста, но той не се пропука втори път до края на мача. В крайна сметка повече голове не паднаха и Челси се поздрави с невероятната 11-а поредна победа. 

Така момчетата на Антонио Конте вече имат 43 в актива си и преди изиграването на останалите срещи от 17-ия кръг, те вече водят с 9 пред преследвачите Арсенал и Ливърпул. Палас пък остава точно над чертата на изпадащите със своите 15 точки и му предстоят трудни празници.