Клубовете от Висшата лига ги грози наказание за ограничаване на трансферната активност през идното лято, ако не успеят да възстановят всички суми, които са удържали от заплатите на играчите си по време на пандемията от коронавирус. 

37 снимки

Липсата на двубои и тежката икономическа ситуация кара все повече клубове да посягат към мярката за орязване на възнагражденията на играчите си за времето на кризата. Това вече се случи в Саутхемптън и Уест Хем, като в следващите дни се очаква подобна мярка да бъде взета и в Челси и Уотфорд. 

Според изданието "Times" обаче тези споразумения може да имат отрицателен ефект върху плановете на клубовете за лятото. Асоциацията на професионалните играчи на Острова ще повдигне въпроса за изплащането на всички възнаграждения на футболистите, преди да може клубовете да привличат нови имена. 

Изданието допълва, че клубовете няма да могат да си увеличават разходите за заплати, докато не изплатили всичко дължимо. Включително се споменава, че парите от изходящи трансфери трябва да бъдат инвестирани в изплащането на задълженията към играчите.