Манчестър Сити успя да постигне рутинна победа с 2:0 срещу състава на Питърбро играят в мач от 1/8-финалите на ФА Къп. Рияд Марез даде аванс на "гражданите" в 60-а минута. Джак Грийлиш удвои аванса само 7 минути по-късно, а до края "гражданите" запазиха аванса си без никакви проблеми. 

28 снимки

В началните минути Манчестър Сити започна по-активно и на два пъти Олександър Зинченко опита изстрели, но и двата пъти те бяха доста неточни.

Първата реална голова възможност бе създадена от домакините. Това се случи в 10-ата минута, когато Жеандо Фукс отправи силен удар по земя, топката рикошира в защитник и само блестящата намеса на Едерсон попречи да се стигне до гол.

В 30-а минута Джак Грийлиш навлезе в наказателното поле отляво и стреля мощно, но неточно. Жестокият натиск на Сити продължи, а в 41-а минута Илкай Гюндоган беше намерен от центрирането на Рияд Марез, но изстрелът премина встрани от вратата на Бенда. 

През втората част Сити натисна здраво и в крайна сметка успя да постигне своя пробив в 60-а минута. Рияд Марез навлезе от дясното крило и с характерен удар в далечния ъгъл на вратата на Бенда направи резултата 1:0. 

Марез можеше отново да порази целта само 3 минути по-късно, но този път стреля над вратата на Бенда. Шансовете продължиха да валят и в 67-а минута Джак Грийлиш удвои аванса на своя тим за 2:0 след асистенция на Фил Фодън. 

Питърбро не се предаде и в 72-ата минута Джак Мариът тества бдителността на Едерсон, който трябваше да прави важно спасяване. В 76-ата минута Жоао Кансело преодоля няколко играчи на съперника в наказателното поле и стреля силно, но вратарят спаси. В 88-а минута Грийлиш затрудни Бенда, който обаче се справи. До края нови попадения нямаше и лидерите във Висшата лига продължиха към четвъртфиналите. 

Питърбро - Манчестър Сити 0:2

0:1 - Рияд Марез (60)

Питърбро: Бенда, Найт, Едуардс, Кент, Фукс, Грант, Коулсън, Уорд, Поку, Шмоджич, Джоунс

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Аке, Диаш, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Фоудън, Марез, Грийлиш, Жезус