Отборът на Евертън се поздрави с минимален успех с 1:0 при гостуването на Шефилд Юнайтед в двубой от 37-мия кръг на Висшата лига. Единственото попадение на сметката на "карамелите" беше дело на Ричарлисон в началото на второто полувреме. 

Двубоят не предостави твърде много интересни моменти пред някоя от двете врати през първата част, но всичко по-интересно беше на сметката на гостите. В 20-та минута Ричарлисон беше изведен в коридор, но ударът му от малък ъгъл не намери целта на пазената от Дийн Хендерсън врата. 

В 43-та минута момчетата на Карло Анчелоти имаха сериозен шанс. След изпълнение на корнер и разбъркване Тио Уолкот успя да намери главата на Доминик Калвърт-Люин на задната греда, чийто удар от няколко метра обаче срещна страничния стълб на пазената от Хендерсън врата. 

Две минути след рестарта на срещата все пак гостуващия състав намери решителното попадение. "Карамелите" получиха възможност да изпълняват свободен удар от сериозна дистанция. Зад топката застана Гюлфи Сигурдсон, който качи перфектно центриране на главата на бразиелца Ричарлисон, който не остави никакви шансове на Дийн Хендерсън за 1:0. 

До края на срещата интересни положения почти липсваха, като единствено Калвърт-Люин беше близо до попадение в 58-та минута. Той обаче беше разколебан от намесата на Дийн Хендерсън. 

Така Евертън остана на 11-та позиция, с 49 пункта след 37 кръга, докато воденият от Крис Уайлдър състава на Шефилд Юнайтед остана с 54 точки на 8-та позиция.