Хосеп Гуардиола отдавна свърши работата си в Шампионската лига, класирайки Манчестър Сити на осминафиналната фаза на турнира.

Мениджърът на “гражданите” ще изведе тима си тази вечер срещу Шахтьор Донецк, а мачът ще бъде под номер 100 за 46-годишния специалист в най-престижния европейски клубен турнир.

Моуриньо обвини Гуардиола в лъжа

Каталунският тактик е триумфирал с титлата цели два пъти с отбора на Барселона, като това са постигали само още шестима - Мигел Муньос, Карло Анчелоти, Джовани Трапатони, Йохан Кройф, Франк Рийкард и Зинедин Зидан, който ги достигна като играч и треньор.

Единственият път, в който не е извеждал тима си до полуфиналите е през изминалия сезон. Иначе Пеп е докарал до финалната права Барса и Байерн в седем поредни сезона.

Манчестър Сити иска да смачка конкуренцията за подписа на Санчес

Единствено Жозе Моуриньо има повече мачове в Шампионската лига от Гуардиола. Общо 139 с тимовете на Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

Разпределени по отбори мачовете на испанския наставник изглеждат по следния начин:  50 с Барселона (30 победи, 15 равенства и пет загуби с общо 117 гола и получени 42),  36 с Байерн (23 победи, 5 равенства и 8 загуби, в които “бавараците” са вкарали 87 гола и са допуснали 37) и 13 с Манчестър Сити (8 победи, 3 загуби и 2 равенства, с отбелязани 31 гола и допуснати 19).

Гуардиола изпратил успокоителен SMS на Сари

Според статистиката тимовете под ръководството на Гуардиола са реализирали по 2.33 гола на мача и са допуска 0.99 гола.

При евентуален успех тази вечер срещу Шахтьор Донецк, наставникът на “гражданите” ще изравни рекорд на Реал Мадрид, Барселона, Спартак Москва, Милан и ПСЖ с шест победи във всички шест мача от груповата фаза на ШЛ.