Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че е разтревожен от състоянието на своя отбор, който допусна 3-а загуба в последните си 4-шампионатни мача, губейки с 1:2 от Лестър в 19-ия кръг на Висшата лига. Испанецът призна, че конкуренти като Ливърпул и Тотнъм – изскочили пред „гражданите” в класирането – се намират в по-добра форма, но въпреки всичко до този момент тимът у е спечелил достатъчно точки, че да остава в битката за шампионската титла.

Срещу Лестър на „Кинг Пауър Стейдиъм” „небесносините” допуснаха нов пълен обрат – както при 2:3 от Кристъл Палас преди Коледа. Този факт несъмнено направи впечатление и на Гуардиола.

„Мачът беше много подобен като представяне с този срещу Кристъл Палас – стартирахме добре, но допуснахме гол при първото им влизане в нашето наказателно поле. В психологически план изпитваме липса на увереност при подобни ситуации”, каза каталунският специалист.

„Трябва да го приемем. Трябва да разберем, че е нужно да се трудим повече и да потърсим незабавно един добър резултат, който да ни върне самочувствието.”

„Разбира се, ние сме разтревожени, че не можем да запишем „сухи” мрежи. Резултатът е единственото, което има значение. Днес загубихме. След четири дни ни чака нов мач. Оставаме сплотени, ще се трудим по-усърдно и ще се върнем към позитивните резултати. Сезонът е много дълъг и има много точки, за които да се борим.”

„Отново допуснахме фантастичен гол (победният на Рикардо Перейра – б.р.) в нашата мрежа. Има мачове, в които противникът ти има чисти шансове за гол и не отбелязва, а има и такива, когато ти вкарват попадения като днешното.”

„В момента ни липсва мощ, за да създаваме повече положения. Трябва да се опитаме да потърсим решение. Фернандиньо не бе в състояние да играе, той е контузен и ние трябва да го превъзмогнем. Илкай Гюндоган се представи добре при играта с топката, игра силно.”

„Ливърпул и Тотнъм заслужават да бъдат пред нас. Те печелят мачовете си, а ние – не. Разликата се увеличи. През миналия сезон ние водехме с много точки, сега Ливърпул и Тотнъм са много добри. Вече завършихме първата половина от сезона, разполагаме с достатъчно точки, които биха ни позволили да станем шампиони, но има и други отбори, които спечелиха повече, защото са по-добри от нас в този миг.”

„Футболът е забележителен, непредсказуем. Хората твърдяха, че онова, което постигнахме през миналия сезон, е било лесно. То всъщност беше много трудно”, завърши Пеп, препращайки към спечелената титла с рекордните за историята на Висшата лига 100 точки.