Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че знае рецептата, с помощта на която да извади наяве най-доброто от своя плеймейкър Кевин де Брюин. Според испанският тактик Де Брюин се представя много по-силно, когато е оптимистично настроен.

Белгийският национал е изключително важен за атакуващата игра на „гражданите”,  тъй като има невероятни умения както пред гола, така и при завършващия пас. Когато има ден, халфът е истинска креативна сила, като наскоро го показа при победата с 4:1 над Реал Мадрид в Лос Анджелис. Тогава той имаше пръст в три от головете на „гражданите”.

Кевин де Брюин също мина под венчилото

„Откакто аз съм тук, считам, че когато Кевин е оптимист, а настроението му е добро и той се чувства щастлив, тогава изнася мачове като този (срещу Реал – б.р.)”, коментира Гуардиола.

„Трудно е да се намери футболист с неговите качества, неговите пробиви и движение, с които помага на съотборниците си. Не е лесно да се открие друг такъв играч в целия свят. Кевин се бори, подава топката, дава асистенци и още много неща. Дано да остане стабилен в това отношение”, заяви мениджърът на Сити.